Woonruimte

Op jezelf wonen kan je studentenleven verrijken, maar een geschikte woonruimte vinden is best lastig. Om je bij deze zoektocht te helpen, geven we je tips.

Ben je op zoek naar een kamer?
Vaak is de meest effectieve manier om aan woonruimte te komen via-via. Door je aan te sluiten bij een studie- of studentenvereniging leer je veel mensen kennen die je aan woonruimte kunnen helpen. Hier vind je een overzicht van alle verenigingen. Andere tips zijn:


Ben je een internationale student?
Alle bovenstaande informatie kan ook jou helpen aan woonruimte. Daarnaast hebben we nog aanvullende tips:

  • Starten met zoeken kan erg overweldigend zijn, zeker als je Tilburg nog niet goed kent. Daarom is er een stappenplan gemaakt dat kan helpen bij het verfijnen van je zoektocht.
  • Tilburg University biedt een gereserveerd aanbod aan kamers voor eerstejaars internationale studenten die in Tilburg gaan studeren.
  • WonenBreburg richt zich in samenwerking met de onderwijsinstellingen ook op woonruimte voor internationale studenten in Tilburg.
  • De groep Find a room / roommate in Tilburg op Facebook richt zich voornamelijk op internationale studenten.
  • Heb je nog vragen over woonruimte? Ga hier na of je vraag al wordt beantwoord. Heb je het antwoord niet kunnen vinden? Neem dan contact op met Housing Office door een e-mail te sturen of te bellen naar 0031 (0) 13-466 3744 (beschikbaar op dinsdag en donderdag van 13u tot 15u).

Ben je (bijna) klaar met studeren en zoek je woonruimte voor starters?
Een deel van de informatie onder zoeken naar een kamer geldt ook voor het zoeken naar woonruimte voor starters. Daarnaast kunnen deze tips je ook helpen:

  • Belangrijk is dat je je zo vroeg mogelijk inschrijft op Woning in Zicht, dat kan al als je 18 jaar bent. Woning in Zicht biedt een overzicht van (sociale) huurwoningen van alle woningcorporaties in Midden-Brabant. Je inkomen en onder andere je inschrijftermijn bepalen mede of je in aanmerking komt voor een sociale huuwoning. Daarnaast zijn bij Woning in Zicht ook woningen in de vrije sector te vinden.
  • Ook op Funda, Pararius en Huurwoningen Tilburg staan huurwoningen in de vrije sector.
  • Wil je een woning kopen? Dan kun je ook op Funda of bij makelaars in Tilburg terecht. Je kan overwegen om een aankoopmakelaar in te schakelen. Een hypotheekadviseur kan je adviseren en helpen zoeken naar de meest passende hypotheek. Houd er rekening mee dat je studieschuld invloed heeft op de hoogte van de hypotheek. Krijg je de financiering niet rond? Mogelijk kan de Starterslening uitkomst bieden.

Heb je woonruimte gevonden?
Gefeliciteerd! Er komt nu veel op je af! Check de Q&A voor informatie en tips over kosten, het afsluiten van voorzieningen, woonverzekeringen, het aanvragen van huurtoeslag, het inrichten van je woonruimte en het voorkomen van inbraak.