Vervoer

Fiets

Fiets kopen?
Er zijn verschillende mogelijkheden om een fiets te kopen in Tilburg. Met Swapfiets ben je verzekerd van service en een werkende fiets. Voor studenten kost dit €14,50 per maand. Als je liever een tweedehands fiets wilt kun je terecht bij een van de fietsenwinkels in Tilburg.

Fiets parkeren?
Je kunt op meerdere plekken in de stad je fiets gratis parkeren. Een overzicht van de fietsenstallingen vind je hier. Let erop dat je je fiets in de rekken zet die daar voor bedoeld zijn. Vooral bij het station wordt daar veel op gecontroleerd. Daarnaast kun je in de binnenstad ook de blauwe fietsparkeervakken gebruiken (max. 1 uur). Wanneer je je fiets niet goed hebt geparkeerd en je kan ‘m niet meer terugvinden, dan staat hij waarschijnlijk bij het fietsdepot. Op deze site zijn alle fietsen die zijn ingenomen terug te vinden. Als je fiets erbij staat kun je hem ophalen bij het fietsdepot aan de Bredaseweg 193. Het ophalen van je fiets kan alleen met de fietssleutel, je legitimatiebewijs en tegen betaling van €15,- (alleen pin).

Openbaar vervoer

Met je studentenreisproduct reis je met het openbaar vervoer met korting of gratis door heel Nederland. Lees hier meer over het aanvragen en het gebruiken van een studentenreisproduct.

Trein
Tilburg heeft 3 treinstations: Tilburg, Tilburg Universiteit en Tilburg Reeshof. Kijk voor informatie over de dienstregeling op de website of app van de NS of 9292. In de nacht van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag rijden er tot 02:00 uur nachttreinen. Die stoppen op station Tilburg.

Bus
De busroutes en dienstregeling in Tilburg vind je op de website of app van Arriva of 9292. In de nacht van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag rijden tot 02:00 uur nachttreinen. Daarna rijdt Arriva met nachtbussen tot 04:00 's nachts.

Reizen over de grenzen?
Voor informatie over verbindingen met België kun je hier terecht.


Auto

Auto
Heb je een auto of krijg je bezoek? Hier vind je een overzicht van parkeergarages en -plaatsen in Tilburg.

Autorijles in Tilburg
Wil je in Tilburg gaan lessen, dan kun je hier alle rijscholen van Tilburg vinden en vergelijken.