Inschrijven gemeente

Verhuis je naar of binnen Tilburg? Welkom in onze gemeente!
Het is belangrijk om je online in te schrijven bij de gemeente Tilburg. Je kan de verhuizing vanaf vier weken voor de verhuizing tot 5 dagen erna doorgeven. Let op: je kan een boete krijgen als je je niet op tijd inschrijft!

Handig om te weten: de gemeente geeft de verhuizing door aan je zorgverzekeraar, de belastingdienst en DUO. Dat betekent dat je daar geen adreswijziging hoeft door te geven. Dat moet je nog wel even doen bij bijvoorbeeld de huisarts, bank, onderwijsinstelling en sportclub.

Vergeet niet om je in te schrijven bij een huisarts en tandarts in Tilburg. Hier lees je meer over inschrijven bij zorgaanbieders. Het is voor iedereen verplicht om een zorgverzekering af te sluiten.

Verhuis je vanuit het buitenland of verblijf je het komende halfjaar tenminste 4 maanden in Tilburg?
Binnen vijf dagen na aankomst moet je je persoonlijk laten inschrijven bij de gemeente. Maak hier een afspraak om je bij Stadswinkel Centrum te laten inschrijven.

Vergeet niet om je aan het einde van de studieperiode ook te laten uitschrijven. Je kan een afspraak maken voor uitschrijving, maar je kan ook een formulier gebruiken. Deze kun je sturen naar Gemeente Tilburg, Afdeling Dienstverlening, SK1 / kamer 10, Antwoordnummer 300, 5000 WB Tilburg.

Studentenvereniging I*ESN voor internationale studenten verrijkt je studietijd in Nederland. Zij kunnen je helpen als je vragen hebt, maar ze organiseren ook allerlei activiteiten. Word lid en kom in contact met andere studenten.

Het international cafe biedt de internationale student ondersteuning bij het inschrijven bij de gemeente Tilburg. Zij bieden gratis ondersteuning aan internationale studenten in de brede zin: naast het inschrijven bij de gemeente vertalen ze ook brieven en helpen ze jou met het wegwijs maken in de stad.