Bijbaan

Wil ik een bijbaan naast mijn studie? En hoeveel uren wil ik werken? Dit zijn vragen die alleen jij voor jezelf kan beantwoorden. Naast geld kunnen er ook andere redenen zijn om een bijbaan te nemen:

- Het staat goed op je cv: hoe meer ervaring, hoe beter.
- Je ontwikkelt andere competenties dan tijdens je studie. Zo leer je bijvoorbeeld jezelf goed te presenteren en leer je nog beter plannen.
- Je leert de werkvloer kennen: hoe gaan werknemers met elkaar om? Hoe ga ik om met klanten? Hoe gaat het er aan toe in een bedrijf?
- Je komt in contact met nieuwe mensen. Er kunnen zelfs vriendschappen ontstaan.
- Je hoeft je niet meer te vervelen. Heb je in de vakantie meer tijd? Dan werk je een paar uur extra.

Hoe vind ik een bijbaan?
Ook hier geldt weer dat via-via meestal het beste werkt. Vraag vooral aan medestudenten, vrienden, familie of zijn nog iets weten. Wat kan je nog meer doen?

- Kijk bij Vacatures op de Tilburg Student App.
- Schrijf je in op vacaturesites en bij uitzendbureaus in Tilburg e.o..
- Op de website van YoungCapital vind je ook bijbanen in Tilburg.
- Wil je van toegevoegde waarde zijn in coronatijd? De GGD heeft meer dan voldoende werk en biedt studenten bijbanen die goed te combineren zijn met je studie.
- Studeer je op Tilburg University? Dan kun je ook de Career Portal gebruiken. De plek waar studenten en werkgevers met elkaar in contact komen, ook voor een bijbaan. Ook UniPartners biedt goedbetaalde bijbanen aan universitaire studenten die zich willen ontwikkelen in de consultancy.

Hulp nodig?
Kijk eens op Na afstuderen. Ook Jongerenpunt Midden-Brabant kan je helpen met:

- Het vinden van een baan
- Het maken van een cv en sollicitatiebrief
- Oefenen met solliciteren

Ben je een internationale student?
Kom je uit Europa? Dan is het meestal geen probleem om in Nederland te werken. Voor niet-Europese studenten is een aantekening 'Arbeid is vrij toegestaan' of een tewerkstellingsvergunning (TWV) nodig. De werkgever kan een TWV aanvragen bij het UWV. Houdt er in dit geval rekening mee dat je maximaal 16 uur per week mag werken of fulltime in de maanden juni, juli en augustus. In de zoektocht naar een baan kan het international center helpen. Zij faciliteren in het vinden van banen waarbij geen Nederlands gesproken hoeft te worden. Ook helpen zij internationale studenten met het regelen van verzekeringen etc. zodat ze onbezorgd aan de slag kunnen!