Studieplekken

Lukt het niet om thuis te studeren of wil je eens op een andere plek studeren dan thuis? Goed plan! Tilburg biedt veel studieplekken op verschillende locaties. 

Let op: door de coronamaatregelen kan het zijn dat de locaties niet of beperkt open zijn. Laat je vooraf goed informeren door te bellen of te mailen.

Onderwijsinstellingen
Alle Tilburgse onderwijsinstellingen bieden studieplekken voor studenten. Informeer bij jouw onderwijsinstelling naar beschikbare studieplekken of klik op de link als deze er tussen staat.

Avans Hogeschool
Fontys Hogescholen
Tilburg University

Bibliotheek LocHal
Ook Bibliotheek LocHal biedt studieplekken aan studenten. Er zijn veel studieplekken beschikbaar met ruime openingstijden. Lees hier meer over openingstijden van de bibliotheek LocHal en hoe je een studieplek kan reserveren.

Geen zin in studeren op de onderwijsinstelling of in de Bibliotheek LocHal? Hieronder vind je alternatieve studieplekken in de stad.

Tien
Interesse in mode en interieur? Dan ben je bij Tien aan het goede adres! Een inspirerende omgeving met meer dan voldoende studieplekken. En ben je klaar met studeren? Kijk dan ook eens bij de producten van jonge lokale talenten die bij Tien een plek krijgen.

Buutvrij
Buutvrij is een koffiecafé met een creatieve twist in het centrum van Tilburg. Achter het café zit de werkplaats: een fijne, lichte en rustige plek waar je kan studeren en vergaderen.

Locals
Een knusse koffiebar die is geïnspireerd op de vele reizen van de eigenaren. Locals is de enige stadsbranderij in Tilburg en de koffie wordt gemaakt van de gebrande bonen in de eigen zaak.

Nieuwland
Lunchcafé Nieuwland is gevestigd op het Radiopleintje in Tilburg. Het is heel sfeervol ingericht en heeft een zonnig terras, waardoor je ook buiten kan studeren. Tijdens het studeren kan je genieten van koffie met taart, ontbijt, lunch of een heerlijke borrelplank.

Mr.Morris
Mr.Morris biedt de ultieme mix van een juice-, koffiebar en gezonde lunchroom in het Dwaalgebied van Tilburg. En dat niet alleen: er staat een grote gemeenschappelijke tafel en er zijn knusse hoekjes waar je kan studeren. Door de speakers klinkt je favoriete muziek die past bij het moment en de sfeer. Mr.Morris is de betere versie van je eigen huiskamer waar je bekenden en onbekenden makkelijk ontmoet.

International Center  
International Center Tilburg heeft het doel om de internationale inwoner van de stad te verbinden met alle mooie onderdelen die Tilburg te bieden heeft, en ze te ondersteunen met het opbouwen van hun nieuwe thuis. Een belangrijk onderdeel van het International Center Tilburg is de ontmoetingsplek/woonkamer waar gestudeerd kan worden onder het genot van wereldse drankjes.