Overige zorgaanbieders

Naast de huisarts zijn er ook andere zorgaanbieders waar je met zorgvragen terecht kan. In sommige gevallen is er een verwijzing van de huisarts nodig.

Voorbeelden van andere zorgaanbieders zijn:
Tandarts (verwijzing: nee)
Psycholoog (verwijzing: ja)
Fysiotherapeut (verwijzing: soms)

Hierboven zijn een aantal zorgaanbieders uitgelicht, maar er zijn er nog veel meer. Kijk hier voor een overzicht. De huisarts kan je helpen om te bepalen welke zorgaanbieder het beste past bij jouw zorgvraag. Op ZorgkaartNederland vind je een overzicht met zorgaanbieders per dienstverlening in Tilburg. Het kan je helpen om een keuze te maken voor welke psycholoog of fysiotherapeut je kiest. Ook worden ervaringen van anderen met de zorg gedeeld.

Wees voorzichtig met het zoeken naar informatie over gezondheid en ziekte op internet. Niet alle informatie is betrouwbaar. Thuisarts kan je wel goed helpen als je:
- gezond wil blijven;
- wil weten wat je zelf aan klachten kan doen;
- wil weten hoe je met klachten om kan gaan;
- wil weten wie je kan helpen;
- wil weten of je naar de zorgaanbieder moet gaan;
- je wil voorbereiden op een gesprek met de zorgaanbieder;
- de uitleg en adviezen van je zorgaanbieder nog eens na wil lezen.

Wees je ervan bewust dat zorg niet altijd (volledig) vergoed wordt. Ook kan het van invloed zijn op je eigen risico. Het beste is om vooraf met je zorgverzekeraar in gesprek te gaan. Deze kan helpen om een eerste inzicht te geven in de verwachte kosten, maar ook aangeven met welke zorgaanbieders een contract is gesloten.