Coronatips

De hele wereld heeft te maken met corona. Toch is het logisch als je flink baalt van alle vervelende gevolgen. Uit onderzoek blijkt dat 69% van de jongeren zich eenzamer voelt dan voor de crisis. Voel jij je vaker alleen? Je bent echt niet de enige. Waarschijnlijk zijn ook voor jou de contacten een stuk minder dan normaal. Uitgaan of festivals bezoeken blijft voorlopig verleden tijd en zelfs sommige bijbaantjes verdwijnen. Met deze vier coronatips lukt het je hopelijk wat beter om positief te blijven.

Blijf in contact
Maak elke dag even contact met iemand. Dat kan via de app, een belletje of door samen online te gamen. Denk aan een studiegenoot, iemand uit je buurt of een sportmaatje. Iedereen vindt het fijn om te kletsen, een stukje te wandelen of iets anders leuks te doen.

Bewegen is gezond
Bewegen houdt je lijf fit en maakt je hoofd leeg. Negatieve gedachten en sombere gevoelens krijgen veel minder kans als je elke dag een stukje wandelt, een balletje trapt of een rondje fietst.

Denk positief
Er gaat geen dag voorbij zonder coronanieuws. Als je wilt, kun je daar 24 uur per dag zoet mee zijn. Word je daar blijer van? Je hoeft echt niet alles te weten. De belangrijkste maatregelen lees je op de site van het RIVM. En bedenk: het zijn gelukkig tijdelijke maatregelen.

Dagritme
Het is verleidelijk om in je bed te blijven liggen omdat er niets op de agenda staat. Doe dat niet, je voelt je er meestal niet beter door. Sta op tijd op, ga naar buiten, ga studeren en doe thuis leuke dingen.